Django Search

 All sites


 Articles about Django   add news
  All english brazilian chinese thai czech deutsch spanish italian french israeli japanese korean polish russian turkish
   RSS feed  RSS feed  RSS feed  RSS feed  RSS feed  RSS feed  RSS feed  RSS feed  RSS feed  RSS feed  RSS feed  RSS feed  RSS feed  RSS feed  RSS feed  RSS feed


1 ... 5
trespams.com   up
El segon creant bits dedicat a la introducció de Python i Django d'ahir va a tornar aplegar un bon nombre de gent interessada per la programació i per Python i Django. Cares conegudes i gent que vaig poder desvirtualitzar. Em va fer especial il·lusió poder desvirtualitzar Guillem, ja que per un motiu o altre mai ens havíem pogut trobar personalment.
http://trespams.com/2010/01/30/ress ...
added by Alrond
Quan hom fa feina amb Django una de les primeres coses que aprèn és a mirar la consola del servidor de desenvolupament. Al la consola hi apareixen els missatges d'error i els logs bé en forma de prints o com a logs de Python.
http://trespams.com/2010/01/15/fire ...
added by Alrond
Em complau anunciar una segona edició de Creant Bits destinada a tots aquells i aquelles que no poguéreu assistir a la primera. Els contingut seran bàsicament els mateixos, en tot cas mirarem de resoldre algunes mancances de la primera presentació, però en un 99% serà tot el mateix:..
http://trespams.com/2010/01/07/crea ...
added by Alrond
Ahir estava mirant la presentació de James Bennet a la DjangoCon anomenada "UR DOIN IT WRONG" i me'n vaig adonar que feia referència a una sèrie de màximes tipus:
http://trespams.com/2010/01/04/si-h ...
added by Alrond
Feia estona que volia connectar el blog amb Twitter, de manera que cada vegada que escrigui un post s'envii directament a Twitter sense tenir que fer-ho jo. No és gran cosa, però és la vagueria informàtica: si es pot automatitzar perquè fer-ho a mà? :)
http://trespams.com/2009/12/30/conn ...
added by Alrond
Sovint quan plantejam que un desenvolupament ho farem amb Python i Django, la gent de les primeres coses que demana és a veure si trobarà gent que sàpiga Python i Django per dur el manteniment posterior, o si nosaltres deixam el negoci, o si ha de contractar algú, ...
http://trespams.com/2009/12/30/i-tr ...
added by Alrond
El 2009 ja gairebé s'ha acabat, així que com és habitual convé fer un poc de recapitulació del que ha estat l'any 2009 i definir el que esper del 2010.
http://trespams.com/2009/12/20/aque ...
added by Alrond
Començar a programar amb Python és molt senzill, sols ens hem de baixar l'intèrpret de ca'n Python i podem començar a programar. Python ve amb les bateries incloses, això vol dir que el que descarregam ens dóna l'interpret, un editor prou potent (l'IDLE) i un conjunt immens de llibreries per fer pràcticament qualsevol cosa que se'ns acudesqui.
http://trespams.com/2009/12/07/ecos ...
added by Alrond
Hem arribat a la sala als voltants de les 14:30, allà el responsable tècnic del Parc Bit (Gillem) ens ha explicat com estava tot, endollat el projector i ajudat amb les cadires. Un 10 per la gent del Parc Bit i de l'Incubit, tant per deixar-nos la sala com per l'ajuda.
http://trespams.com/2009/12/04/crea ...
added by Alrond
Una de les característiques que més m'agraden de Django per desenvolupar és que ja ve amb el seu propi servidor integrat. És un servidor no apte per entorns de producció, de fet a les planes de Django es recomana repetides vegades que NO es faci servir a producció, però que va molt bé al desenvolupament.
http://trespams.com/2009/11/29/desp ...
added by Alrond
Si heu fet servir la documentació de Python, Django o potser alguna de les aplicacions més importants o darrerament li heu fet una ullada al Building Skills with Python us n'adonareu que comparteixen un estil comú. Django ha personalitzat les plantilles, però com podem veure a la part on explica com es crea i es contribueix a la documentació, podem feure que Django fa servir Sphinx.
http://trespams.com/2009/11/27/una- ...
added by Alrond
Acab de devallar-me la darrera versió (la quatre) de l'editor Ulipad. És un editor fet en Python damunt les llibreries wxPython. La primera impressió que m'ha donat l'editor es pot resumir en una paraula: velocitat. És un editor molt ràpid, carrega en pots segons i l'autocompletat de codi, a més d'estar a un nivell molt bo, és també molt ràpida. Sols per això ja trob una justificació més que raonable per donar-li una oportunitat.
http://trespams.com/2009/11/24/ulip ...
added by Alrond
No sé quin nom posar-li, en Paco proposa al twitter "programming python & django before beers" o "def bit():" però a les hores que acabarem (més de les 18:00) ja us dic jo que al Parc Bit no hi ha res obert per anar fer unes cerveses. M'ha agradat molt el Creant Bits, començant amb Python i Django i ja veurem com acabarem...
http://trespams.com/2009/11/20/anun ...
added by Alrond
Pareix que alguns desenvolupadors de PHP s'estan plantejant anar cap a Python i Django com a una via per a fugir de les complexitats i problemes del PHP. Des d'aquest blog vull encoratjar-los a al manco provar-ho i després decidir si convé o no fer l'esforç. Personalment pens que sí, pero tot dependrà de l'experiència que tengui cada un i de com vulgui enfocar els projectes.
http://trespams.com/2009/11/16/comp ...
added by Alrond
Llegint l'article de Ned Batchelder, "The Scalability of programming languages" me n'adono que es troba en una tesitura com la que jo potser me trobaré d'aquí poc. Ell, un dels creadors de Tablo, comprat fa dos anys i mig per HP, es veu que es troba sota pressions per deixar de desenvolupar l'aplicació en Python per fer-ho en un dels llenguatges "corporatius" d'HP.
http://trespams.com/2009/10/25/risk ...
added by Alrond
Estic mirant de fer un poc més fàcil la integració de jqGrid amb Django, integrar la paginació ha estat força senzill ja que jqGrid i Django fan servir un conjunt de variables semblant: plana actual, total de registres i llista de registres. jqGrid passa aquests paràmetres per GET quan feim un camvi de plana, per tant podem aprofitar l'objecte paginator de Django per fer la paginació com si fos una aplicació HTML clàssica, sols que en lloc d'HTML retornarem JSON (o XML).
http://trespams.com/2009/10/15/cons ...
added by Alrond
Ahir al vespre vàrem obrir al públic la nostra prova de concepte del que pot ser una plana de reserves d'hotels: http://hotelestest.apsl.net/. I quan dic prova de concepte en refereixo a poder mostrar el que es pot fer amb la tecnologia Python+Django.
http://trespams.com/2009/10/11/prov ...
added by Alrond
L'altra dia ens van donar un "curset" d'introducció a TIBCO i ho pos entre cometes perquè curset potser no és la paraula adient, ja que més aviat va ser una presentació comercial. Tot i això i entre capada i capada d'avorriment vaig tenir l'ocasió de parlar amb el formador (o deformador) dels serveis dins les possibilitat que ofereix TIBCO. Deia que era molt senzill agrupar serveis i generar el WSDL corresponent per a ser consumit fàcilment per altres aplicacions.
http://trespams.com/2009/09/23/simp ...
added by Alrond
Quan un fa programes per aprovar l'assignatura sap que ha de posar comentaris perquè si no no és considera un codi professional, així que els posam per obligació, perquè hi han de ser, però potser sense adonar-nos de la seva utilitat real.
http://trespams.com/2009/09/21/come ...
added by Alrond
Fa pocs dies s'ha alliberat un motor web anomenat Tornado part de la tecnologia que mou FriendFeed. És un servidor no bloquejant que promet molt en quan a velocitat, pensat per moure FriendFeed i escalar la càrrega que faci falta.
http://trespams.com/2009/09/14/djan ...
added by Alrond
Un decorador és el nom d'un patró de disseny. Els decoradors alteren de manera dinàmica la funcionalitat d'una funció, mètode a classe sense tenir-ne que fer subclasses o canviar el codi font de la classe decorada. En el sentit de Python un decorador és quelcom més, inclou el patró de disseny, però van més allà, Bruce Eckel els assimila a les macros de Lisp.
http://trespams.com/2009/08/30/deco ...
added by Alrond
Qooxdoo és un bastiment per a la creació d'aplicacion web amb aparença d'escriptori, és a dir el que es coneix com a RIA (Rich Internet Applicatinons). Aquests darrers dies he estat donant-li una ullada a aquest bastiment. Feia temps que li estava seguint la pista i finalment m'he decidit a avaluar-lo com toca, és adir, començant a fer-hi alguna cosa productiva.
http://trespams.com/2009/08/20/qoox ...
added by Alrond
Des de fa poquetes hores ja tenim la versió 1.1 de Django. Les novetats es poden trobar a l'anunci oficial de Django 1.1. Per mi el més interessant són els canvis a l'ORM (les agregacions són una característica llargament esperada) i les millores a l'Admin, que es pot personalitzar sense fer tant esforç com abans.
http://trespams.com/2009/07/29/djan ...
added by Alrond
Una de les dèries que tenim com a informàtics (o que hauríem de tenir) és la d'aprofitar el millor possible els recursos que tenim a la nostra disposició. Això es tradueix algunes vegades en discussions de que si un llenguatge és millor que un altre en l'aprofitament de la màquina, i quan toca a Python, el tema estrella és el GIL, el mecanisme intern que fa servir Python per poder ser multi-fil.
http://trespams.com/2009/07/16/esca ...
added by Alrond
La publicació de la nova versió d'Eclipse, Galileo ha servir d'excusa per a tornar (al manco temporalment) a Eclipse com a entorn de desenvolupament per Python. És la versió Galileo d'Eclipse millor que Netbeans? Doncs depèn, al cap i a la fi del que es tracta és de que l'IDE ens faci més productius, però a partir d'aquí ja és una qüestió de preferències personals.
http://trespams.com/2009/07/05/ecli ...
added by Alrond
Quan feim feina amb llistes de tant en tant en sorgeix la necessitat de fer feina amb l'index de la llista en lloc (o a més) de l'element de la llista en sí. Sovint ens podem trobar fent coses com
http://trespams.com/2009/06/21/enum ...
added by Alrond
Avui, mentre explicava a la gent de l'equip web un grapat d'optimitzacions que podem fer per fer que les nostres aplicacions siguin més ràpides i actualitzables, al mateix temps pensava que en la potència que ens està donant Python i Django gràcies a la seva orientació cap a fer les coses com s'han de fer.
http://trespams.com/2009/06/03/djan ...
added by Alrond
A un dels projectes que estam fent el client va demanar una funcionalitat que requeria que s'enviàs un formulari al servidor i se'n fessin les validacions, però que la plana no es tornàs a recarregar. Un treball per Ajax, se'ns dubte. El problema era que tal com funciona el mecanisme habitual de processament de formularis amb Django, es requereix que es torni a recarregar la plana.
http://trespams.com/2009/03/01/vali ...
added by Alrond
Ahir em vàren arribar dos llibres nous:.. Pels títols ja sabeu de què van, així que com sempre us dic un poc el que esper de cada un i les primeres impresions: ..
http://trespams.com/2009/02/26/llib ...
added by Alrond
Aquesta setmana hem posat a preproducció una aplicació interna per a la gestió de les despeses feta amb Python, Django i Postgres. La idea és poder saber quines són les despeses més comuns per tal de fer-ne un seguiment i si s'escau poder fer una negociació amb els preoveïdors habituals.
http://trespams.com/2009/02/22/djan ...
added by Alrond
Poc a poc hem anat evolucionant la nostra arquitectura d'aplicacions des de aplicacions monolítiques fetes amb J2EE cap a aplicacions on la capa de serveis està en Java (per ara!) i aquests es consumeixen amb Python, utilitzant Django com a bastiment web.
http://trespams.com/2009/02/14/caca ...
added by Alrond
Si he fet feina amb Python amb projectes diferents us haureu trobat amb algun d'aquest problemes:..
http://trespams.com/2009/02/12/ento ...
added by Alrond
Aquest serà el darrer apunt d'aquest any, i com a tal toca fer balanç del que ha significat aquest 2008 que aviat s'acaba.
http://trespams.com/2008/12/31/bala ...
added by Alrond
Alguna de la gent que s'atraca a Django per desenvolupar web ve de PHP o del món Java (amb JSP) i intenta aplicar les mateixes tècniques que havia fet servir abans, trocejant les planes i fent servir includes, desaprofitant la potència de les plantilles de Django.
http://trespams.com/2008/12/27/djan ...
added by Alrond
Els que em coneixeu segurament haureu notat que m'agrada ensenyar de la mateixa manera que m'agrada aprendre. Ensenyar permet compartir experiències i coneixements amb un nivell de comunicació que és difícil d'assolir en un llibre o un article, i poder ensenyar allò que a més t'agrada ho fa tot molt més divertit.
http://trespams.com/2008/12/23/curs ...
added by Alrond
* Get the Englist translation of this post at: Gencat * Obtén la traducción al castellano de este post en: Gencat Django té un sistema de tractament de formularis molt bo. Ens permet per una banda la reutilització de codi, ja que separa el que és la definició del formulari i la seva validació de la part de presentació.
http://trespams.com/2008/11/23/form ...
added by Alrond
Fa no res ha sortit l'edició Early Accés de Netbeans per Python. L'IDE integra un editor amb autocompletat de codi, depuració integrada, integració de subversion i tot el que un normalment pot esperar d'un entorn avançat de programació.
http://trespams.com/2008/11/22/netb ...
added by Alrond
Quan la gent dóna les seves primeres passes amb Django sovint queda enlluernada pel django-admin, una aplicació Django que ens permet definir un gestor de les nostres aplicacions, de manera que podem gestionar els usuaris, donar-hi permisos, gestionar les bases de dades, etc.
http://trespams.com/2008/11/15/el-d ...
added by Alrond
En Maties Bonet ens va escriure un e-mail a mi i a Guillem demanant-nos per la nostra experiència en l'ús de Django. Amic Maties, bona cosa has demanat! Pepara't perquè aquest apunt pot ser llarg :)
http://trespams.com/2008/06/22/la-m ...
added by Alrond
De tant en tant faig feina al blog, no per escriure-hi sinó per afegir-hi noves funcionalitats. Encara hi ha moltes coses que m'agradaria posar-hi i millorar, però a poc a poc esper anar arribant-hi.
http://trespams.com/2008/06/08/mill ...
added by Alrond
Del post anterior em quedava el tema de tractar el tema de la capa de negoci en els llenguatges dinàmics. Com en el cas anterior faré servir Django com a exemple i deix al lector la feina d'extrapolar cap el seu llenguatge dinàmic+bastiment preferit.
http://trespams.com/2008/05/28/capa ...
added by Alrond
Al blog de Ricardo he esta llegint l'apunt anomenat "Lenguajes dinámicos, programadores y FUD" així com els seus comentaris. Tot i que hi he deixat allà un comentari amb la meva opinió, crec que com a programador en llenguatges dinàmics i tradicionals he de dir la meva.
http://trespams.com/2008/05/25/llen ...
added by Alrond
En Domingo al seu blog fa una referència al meu apunt damunt llenguatges dinàmics i un bon grapat de bones reflexions. Això de no creure's el que dic és una postura molt sana, sobretot perquè en la redacció d'un apunt me puc deixar detall i dades que són interessants. Una postura crítica ajuda a reflexionar i a completar les frases que d'altra banda s'haurien deixat com a dogmes de fe.
http://trespams.com/2008/05/26/derr ...
added by Alrond
Aquesta setmana i gràcies a l'entrada del blog de sontek he retornat al vi com a editor principal per a la programació en Python. Periòdicament estic canviant entre vim, kate o Eclipse amb PyDev, segons la màquina en que faig feina i el que estic fent, però pas gran part del temps fent feina amb la consola i trobar la configuració que permet tenir el millor de els entorns gràfics a vim m'ha sorprès gratament.
http://trespams.com/2008/05/17/vim- ...
added by Alrond
Una de les coses que li faltava al blog (entre d'altres) era la d'un calendari mensual on es poguessin veure els dies que hi ha apunts. Trob que és una bona cosa que el calendari estigui a la plana principal, ja que serveix per donar una idea del ratio de publicació d'apunts al blog, i a més ens permet una navegació molt ràpida a les entrades del darrer mes.
http://trespams.com/2008/04/19/aque ...
added by Alrond
Avui he fet les primeres modificacions al Blog. Ja us deia que això de posar en producció les coses et força a trobar i corregir els errors més ràpid.
http://trespams.com/2008/04/15/prim ...
added by Alrond
Un dels propòsits del 2008 pareix que ja s'ha complert. Gràcies a Bernat avui hem canviat el blog vei en wordpress que quedarà a blog.trespams.com, més que res per si alguna cosa anàs malament mentre es fa el canvi.
http://trespams.com/2008/04/14/powe ...
added by Alrond
Doncs això, fa poques hores he rebut el missatge que diu que ja puc fer coses amb l'Appengine de Google, en morenosan en va dir ahir que havia rebut també el seu, així que pareix que estan obrint el grifó bastant de pressa.
http://trespams.com/2008/04/11/ja-t ...
added by Alrond
La blogosfera en va plena Google ha llançat el seu appengine , un servei que permet hostejar aplicacions de fins a 500 Mb d'espai i 5 milions de visites mensuals que Google ha llançat i que té com a llenguatge vehicular el Python.
http://trespams.com/2008/04/09/bons ...
added by Alrond
En alguns projectes personals amb Django estic fent servir un bastiment javascript anomenat jQuery. jQuery simplifica força la feina de posar javascript a les nostres pàgines i el seu cost en termes de complexitat de programació i pes dels javascripts és molt baix, tant baix com els 19 Kb de la llibreria comprimida, tal com es pot devallar de la seva pàgina.jQuery està molt ben documentat, encara que sense arribar al nivell de YUI, i triar una llibreria o una altra és moltes vegades qüestió de preferències personals.
http://trespams.com/2007/04/01/ajax ...
added by Alrond
De tant en tant faig algun apunt per tenir una referència posterior, a manera de documentació per tal de no oblidar-me de com se fa una cosa, d'una referència o procediment. Avui és un d'aquests apunts.
http://trespams.com/2007/01/23/depu ...
added by Alrond
Arrel de l'anunci d'un forat de seguretat a Rails aquests dies podem llegir a força blogs comentaris del tipus ja sabia jo que això no podia ser tan bo, o que comparat amb Java encara li queda un llarg camí, que si ja ho deia jo, ...
http://trespams.com/2006/08/13/el-m ...
added by Alrond
1 ... 5

 RSS channel


es-RSS feed

es

 Add news, article or blog


Add news, article or blog


 Translate it to your language


Add to my favorites    Recommend this site to a friend    Sites on django search engine Included sites    Add a site for django search engine Add a site for django search engine    RSS feed RSS feed of all articles

digg  delicious  YahooMyWeb  BlinkList  blogmarks  De.lirio.us  feedmelinks  Furl  LinkaGoGo  Ma.gnolia  Reddit  Shadows  Simpy  Spurl  TailRank  NewsVine

Powered by Django.
Made by Alrond. Powered by Django and Google Custom Search Engine.
Django is a registered trademark of Lawrence Journal-World
Google is a trademark of Google Inc.